Aksjonsdag for lokalhandel

28.11.2013 10:40

Fellesaksjon for nærbutikkene

 

Torsdag 28.november blir det aksjonsdag for lokal handel på Nesna. Butikkene har langåpent og startskuddet går for Serviceprisen 2013.

 

Tradisjonen tro har butikkene på Nesna langåpent før jul. Årets langdager er 28. november og 12. desember 2013. I tillegg til utvidede åpningstider vil butikkene ha gode tilbud.

 

- Nytt i år er Nesna Næringsforums servicepris. Nesna Næringsforum ønsker å sette fokus på Nesnas butikker, og hvilke tilbud de har. Vi oppfordrer derfor Nesnas befolking til å stemme på det stedet på Nesna som gir best service. Det kan være butikker, serveringssteder og salonger. Vinneren vil i tillegg til et diplom motta 5000,- kroner som kan gis til et lokalt veldedig formål.  Alle som stemmer er med i trekningen av en kurv med gaver fra alle firmaene som deltar. Stemmesedler finnes i butikker og salonger fra Langdagen 28/11. Dette forteller Cecilie Lauritzen i Nesna Næringsforum.

 

- I forbindelse med julehandelen i år vil Nesnas butikker delta i «Husk å handle hjemme» kampanjen i samarbeid med det landsdekkende Merkur-programmet for distriktsbutikker. Vi vil gjerne sette fokus på hva butikkene på Nesna kan tilby, sier Cecilie Lauritzen. - Jo mer du bruker nærbutikken, dess bedre blir den. Bruker du butikken bare til det aller mest nødvendige, er det umulig for kjøpmannen å holde oppe et bredt vareutvalg. Nærbutikken har også gode tilbud – ofte like gode som i de store butikkene.  Gi beskjed til personalet dersom du ikke er fornøyd med utvalg eller kvalitet. Det verste som kan skje, er at du er misfornøyd, men ikke gir butikken en sjanse til å rette på forholdet, sier Lauritzen. Hun avviser at folk på bygdene kan spare mye penger på å reise til større senter for å handle, selv om prisene der kan ligge noe lavere. Dersom du skal sammenligne priser, må du også ta med hva det koster å reise flere mil for å handle.

 

De negative konsekvensene ved butikk-nedlegging blir aller størst for eldre som ikke har egen bil. Bruk butikken når du er ung, så har du den når du blir gammel og tung, avslutter Cecilie Lauritzen i Nesna Næringsforum